MATERNATURA is een Italiaans familiebedrijf met al meer dan twintig jaar ervaring in de cosmetische sector en met passie voor het milieu.

MATERNATURA heeft als missie om cosmetische producten te maken in harmonie met de natuur. De stress van het moderne leven, vervuiling, en het gebruik van agressieve cosmetica zijn de belangrijkste oorzaken van veroudering van de huid en gezondheidsproblemen.

Om deze reden gebruikt Maternatura alleen producten met ingrediënten van plantaardige oorsprong. Deze zijn gezond, gecertificeerd biologisch en milieuvriendelijk.

Onze cosmetische producten worden met de grootste zorg ontwikkeld en gemaakt in Italië. Respect voor Moeder Natuur en het milieu staat daarbij vanzelfsprekend centraal.

Wij zijn voorstander van het gebruik van biologisch geteelde en wilde planten, omdat dit soort teelt de natuurlijke groei van planten respecteert. Daardoor krijgen ze de vitaliteit en eigenschappen die nodig zijn om hun taken uit te voeren.

Kwaliteit

Wij staan voor het gebruik van veilige producten voor onze huid en het milieu.

Maternatura biedt cosmetica van een hoge kwaliteit met biologische en milieuvriendelijke ingrediënten welke Vegan OK zijn en gecertificeerd zijn door het ICEA. Maternatura maakt geen gebruik van kleurstoffen of parfums; in plaats daarvan maken wij gebruik van bepaalde liposomen en conserveringsmiddelen van plantaardige oorsprong, zoals: grapefruitpittenextract, vitamine A, E en C en essentiële oliën.

Maternatura werkt samen met het belangrijkste en meest gespecialiseerde laboratorium van Italië op het gebied van natuurlijke en biologische cosmetica. Dit laboratorium werkt op zijn beurt weer samen met de Universiteit van Ferrara, welke telkens nieuwe formuleringen ontwikkelt en voor innovatieve gecertificeerde ECO-biologische producten zorgt.

Duurzaamheid

Wij geloven in een betere wereld waar duurzaamheid het uitgangspunt is. Om deze reden heeft Maternatura een bedrijfscultuur ontwikkeld op basis van duurzaamheid voor het milieu. Zo gebruiken we 100% gerecycled papier voor onze verpakkingen, visitekaartjes en reclamemateriaal.

Veiligheid

Wij gebruiken alleen veilige producten. Deze zijn altijd gecertificeerd als biologisch en milieuvriendelijk.

Maternatura producten zijn niet getest op dieren en zijn vrij van: parabenen, paraffine, minerale oliën, GGO's, SLS en SLES en DEA.

Maternatura producten zijn dermatologisch getest (nikkelvrij <0.00001%) en zijn geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de meest gevoelige.