Ingrediënten Maternatura

Maternatura's cosmetische producten zijn zeer voedzaam, ze zijn gemaakt met wilde of biologisch geteelde planten, bloemen en vruchten.

Onze ingrediënten zijn biologisch, ECO-vriendelijk en zijn bekroond met de ICEA en Vegan OK certificeringen!

ICEA (dit is een milieu- en ethisch certificatie instituut) is een consortium dat bedrijven certificeert indien zij hun activiteiten uitvoeren met voldoende respect voor mens en natuur. Ook houden bedrijven die door ICEA gecertificeerd zijn voldoende rekening met de belangen van hun werknemers en van hun consumenten. Deze ICEA certificering is geaccrediteerd op internationaal niveau.

Dankzij strikte dermatologische testen worden alleen pure en dermo-compatibele ingrediënten gebruikt, die geschikt zijn voor alle huidtypes (dus ook voor gevoelige, intolerante en allergische huidtypes). Alle Maternatura producten bevatten natuurlijke, milieuvriendelijke en biologisch actieve stoffen. Daarnaast bevatten ze 100% pure essentiële oliën.

Onze producten zijn vrij van potentieel schadelijke stoffen en de biologische productiemethode houdt rekening met het gehele agrarische eco-systeem. Wij houden in het bijzonder rekening met de belangen van alle mensen en dieren die bij het product betrokken zijn.

Maternatura producten respecteren de huid en het milieu; ze zijn vrij van:

  • Parabenen
  • Paraffine
  • Minerale oliën
  • GGO
  • SLS en SLES
  • DEA

Maternatura producten zijn 100% in Italië gemaakt, zijn niet getest op dieren en bevatten geen dierlijke ingrediënten.

Wat maakt is het verschil met andere natuurlijke producten? Onze plantaardige oliën zijn koud geperst.

Onze natuur biedt alle stoffen die essentieel zijn voor een gezond lichaam: "essentiële vetzuren". Onze Celmembranen bestaan voornamelijk uit "essentiële vetzuren" die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Ze kunnen worden gevonden in koudgeperste plantaardige oliën en spelen een essentiële rol bij celregeneratie.

Dit is één van de geheimen achter de buitengewone effectiviteit van onze producten.

lavendel

Lavendel

Kalmeert en verzacht de huid als gevolg van het hoge gehalte aan ester. Bevat ursolzuur, een krachtige antioxidant met een antibacteriële werking. Voorkomt elastase wat een degeneratie van ontstekingsprocessen en weefselafbraak veroorzaakt.
kamille

Kamille

Anti-roodheid, verzachtende en kalmerende eigenschappen. Stimuleert de functie van de microcirculatie en de activiteit van fibroblasten. Bovendien stimuleert het de synthese van collageen en elastische vezels en laat het hyaluronzuur binnenkomen. Dit zorgt voor het herstel van de opperhuid en de dermis.
yarrow

Yarrow

Anti-inflammatoir, samentrekkend, tonig, kalmerend. Het extract wordt vaak gebruikt om ontstekingen van de huid en slijmvliezen te herstellen. Wordt ook gebruikt om de bloedsomloop te stimuleren. In de huid werkt het heel goed bij acne. Daarnaast is het geschikt bij een droge, rode en gevoelige huid.
abrikozen

Abrikozen olie

Heeft verzachtende eigenschappen, zijn voedingsstoffen helpen om de elasticiteit van de huid te behouden. Stimuleert de talg productie en is dus zeer geschikt voor de droge huid met een tekort aan talg en epidermale lipiden. Elasticiteit: geschikt voor de behandeling van striae en rimpels. Beschermt de huid tegen weersomstandigheden zoals kou, wind en UV-straling. Kan ook worden gebruikt in kompressen voor het haar; zo wordt het haar glanzend en zacht.
borrage

Borage

Een uitzonderlijke remedie, rijk aan meervoudige en onverzadigde vetzuren. Beschermend en voedend. Effectief als een verzachtend middel, decongestivum en regelgevend voor de cellen. Het activeert de natuurlijke hydratatie, waardoor de elasticiteit verbetert. Specifiek gericht tegen veroudering.
cistus

Cistus

Antiseptische, antibacteriële en anti-inflammatoire werking. Heeft een kalmerend effect op het perifere zenuwstelsel. Zeer krachtig instrument tegen de tekenen van huidveroudering. Heeft sterke samentrekkende, tonende en verstevigende eigenschappen.
teunisbloem

Teunisbloem

Krachtige 5 -alpha- reductaseremmer, geeft een gunstig effect bij het voorkomen van acne en haaruitval. Zeer rijk aan linolzuur, is ook een van de weinige oliën die gamma-linoleenzuur bevat. Deze essentiële vetzuren, rebuilders van celmembranen, hebben verzachtende, revitaliserende, herstellende en verstevigende eigenschappen. Ook rijk aan vitamine E. Teunisbloemolie beschermt de huid tegen vroegtijdige veroudering.
eufrasia-300×300

Euphrasia officinalis

Kalmeert irritatie en ontstekingen van de ogen. Om de ogen te ontlasten en de symptomen van vermoeidheid tegen te gaan.
cornflower

Cornflower

Helende eigenschappen, helpt de cellen repareren, rijk aan flavonoïden en aminozuren. Werkt als een decongestivum. Reinigende, samentrekkende en antiseptische werking.
magnolia

Magnolia

Geëxtracteerd uit de bloemen en knoppen van de magnolia bloem. Anti–inflammatoire, ontspannende en rustgevende werking.
Zeer effectief bij de behandeling van gevoelige huid of acne. Kalmeert huiduitslag en jeuk .
melilotus

Melilotus

Samentrekkend, verfrissend.
peony

Peony

Zeer effectieve antioxidant. Hydraterende, kalmerende en verjongende werking.
bergamot

Bergamot

Effectief bij de genezing van littekens en wondjes. Anti-bacteriële werking. Activeert de cellen en heeft een tonende werking.
sunflower

Zonnebloem

Werkt goed bij klachten zoals verzuring, ontstekingen, acne en eczeem.
Verbetert de doorbloeding.
 
mallow

Kaasjeskruid (Mallow)

Hydraterende en kalmerende werking.